Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Obieranie żółciaka
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « Archiwum «
i

#371
od kwietnia 2007

2008.05.18 18:17 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Robert Puchalski (robert)
Naciąłem dziś żółciaka, naczytałem się TU fajnych przepisów i coś tam żona na pewno upichci. Mam tylko jedno pytanie do fachowców - CO TO ZNACZY OBRAĆ ŻÓŁCIAKA??
i

#267
od sierpnia 2006

2008.05.19 14:52 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Marcin Theman (makitheman)
Przede wszystkim czyszczenie, ewentualne obcięcie takich części, które przypominają w konsystencji białko z jajka, ale ponoć niektórzy lubią taką maź, ja nie... Niektórzy też obierają jak ziemniaki, zewnątrzną skórkę, nie uważam to za potrzebne, pewnie chodzi tu o higienę, znaczy, że nie ma na nim brudu... ot tyle...

#375
od kwietnia 2007

2008.05.19 16:31 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Robert Puchalski (robert)
Dzięki! Tak też i postąpiłem. A w planie są pierogi z farszem z żółciaka.
i

#4413
od kwietnia 2004

2008.05.21 09:05 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
Może nawet ja to napisałam - nie pamiętam. Pierwsze moje żółciaki obierałam, skrawając im z wierzchu skórkę. Moczyłam nawet. Teraz już tego nie robię.
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « Archiwum «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopiuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji