Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Gąsówka dwubarwna
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « Rzadko zbierane i wynalazki «

#15
od maja 2007

2008.11.13 14:00 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jurek Szypuła (jurekli)
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia kulinarne z tym gatunkiem? W atlasie piszą że smaczny grzyb jadalny więc dzisiaj nakosiłem sporą kobiałkę tylko nie wiem jak to przyrządzić :( Proszę o poradę...

#18
od października 2008

2008.11.27 12:39 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Kacper Kafel (janek)
Uzbierane grzybki kroisz w kostkę. Rozgrzewasz wok około 10 minut aż zacznie dymić
rzucasz prędko grzybki na wok przykrywasz i smarzysz około 2-4 minut.Po odkryciu z grzybów wytrącać się zacznie czerwony płyn. Podkręcasz ogień na maxa i............
dymi z woka dajesz to do cłodnej miski pierzasz (są ciepłe i stąd ten czerwony sos) SmaczeGooooooooo
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « Rzadko zbierane i wynalazki «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopiuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji