Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Gąsówka dwubarwna
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « Archiwum «

#16
od maja 2007

2008.11.14 09:58 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jurek Szypuła (jurekli)
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia kulinarne z tym gatunkiem? W atlasie piszą że smaczny grzyb jadalny więc dzisiaj nakosiłem sporą kobiałkę tylko nie wiem jak to przyrządzić :( Proszę o poradę...
i

#1580
od października 2005

Myślę, ze jak wszystkie grzybki. Nie znałem tego grzyba i dopieru tutaj :
https://www.bio-forum.pl/messages/33/215519.html
dowiedziałem się o nim. Nie miałem możliwości na degustacje - ale co się odwlecze ...
Ja zrobilbym sałtkę ---> Sałatka z Rusałki, lub Sałatka Old_rysia ( wszystkie tutaj w kuchni). W takich postaciach będą smaczne. Nie balbym się zrobić te grzybki w tradycyjny sposób - na cebulce i w śmietanie.
Napisz co z nich zrobiłeś i jak smakowo to wyglądało.
i

#5729
od grudnia 2003

Jadłem je pierwszy raz wczoraj.Smażone na masełku + oliwa z oliwek bez panierki i dodatków jedynie sól i pieprz.Rewelacja.Lepsze od rydza :-)
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « Archiwum «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopiuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji