Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
gorzkie zioła i przyprawy
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « Archiwum «

#1
od września 2009

2009.09.21 20:38 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jarek Kanarek (jarek75)
Witam Was

Wpadłem tutaj, bo znalazłem bardzo ciekawe informacje nt. kobylaka. Przypuszczam, że będziecie w stanie mi doradzić. Szukam dostępnego w Polsce smaku gorzkiego. Przydałaby się jakaś przyprawa, ale i też coś na herbatę.

Smak gorzki wydaje mi się najtrudniej osiągalny, a wg Ayurvedy powinien mi pomóc. Wiadomo, że mając ochotę na coś kwaśnego weźmiemy sok z cytryny i załatwione. A jak poradzić sobie ze smakiem gorzkim?

Chciałbym, by ten gorzki smak osiągnąć w miarę możliwości bez skutków ubocznych. Pewnie to niemożliwe, bo np. za dużo kobylaka może prowadzić do kamicy nerkowej albo niedoboru wapnia (przeczytane u Was, tutaj).

Z góry dziękuję
Pozdrawiam
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « Archiwum «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopiuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji