Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
czy cebula to dobry składnik do grzybów ?
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « Archiwum porad i przepisów «

#431
od 08-2002

2004.09.23 20:56 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Piotr Perz (pimpek)
odpowiadając na Twoje pytanie z tematu posta: TAK, cebula to dobry "składnik" do grzybów. Jest niezastąpiona do marynaty (ale koniecznie należy ją najpierw sparzyć, gdyż inaczej skiśnie). Generalnie sos bez cebuli, grzyby duszone z cebulą, jajecznica z cebulą i grzybami czy pierogi z gzybami, kapustą i własnie cebulą - więc to bez cebuli jest nie do wyobrażenia! Cebula wyjątkowo komponuje się z grzybami.

#326
od 04-2004

2004.09.23 21:02 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
Tak. Pimpek ma rację. Grzyby bez cebuli to jak grochówka bez majeranku.

#433
od 08-2002

2004.09.23 21:04 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Piotr Perz (pimpek)
Jola wie co mówi. Tylko jak ona to robi? Wszyscy wiemy, że zjada grzyby najczęściej na miejscu w lesie na surowo :) A..... może nosi ze soba w plecaku cebulę?! To by wszystko wyjaśniało :D

#328
od 04-2004

2004.09.23 21:15 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
Noszę jeszcze kocher i maszynkę spirytusową oraz spirytus do...hm...gotowania. :)

#7
od 07-2004

2004.10.24 16:22 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

jan
Mój Ojciec próbował kiedyś, ile cebuli dodanej do duszonych grzybów to ZA DUŻO cebuli. Doszedł do proporcji 1:1 i dalej były to dobre GRZYBY duszone. Przy okazji zrobił genialny wynalazek: dajemy cebulę do duszenia jak zwykle razem z grzybami, a na 5 min przed końcem duszenia dodajemy startą na tarce jedną cebulę.
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « Archiwum porad i przepisów «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopiuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji