Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Wieruszka taczowata na gęsto
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « Rzadko zbierane i wynalazki «
i

#4870
od kwietnia 2004

2010.05.10 10:57 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
Grzybki pokroić w grubsze paski i dusić bez pokrywki (są bardzo wodniste) na maśle, aż cała woda odparuje. Oczywiście posolić. Masełka ma być sporo.
Są pyszne! Pyszne są również, gdy doda się śmietany i pieprzu.
Cebuli nie dawałam.
i

#4880
od kwietnia 2004

2010.05.13 10:49 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
Moim zdaniem cudowny smakowo zestaw:
Kotlet mielony, pogotowany chwilę w tym bardzo gęstym "sosie" z wieruszek z dodatkiem kaszy gryczanej. Kasza gryczana oczywiście osobno na talerzu. Tylko ją obficie polewamy tym "sosem".
Po prostu pyszności!
Pan Kozak tez tak twierdzi.

(wypowiedź edytowana przez jolka 13.maja.2010)
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « Rzadko zbierane i wynalazki «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopiuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji