Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
co można zrobić z żagwi łuskowatej?
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « starsze wątki (do 27 października 2011) «

#24
od maja 2010

Mam stanowisko z młodymi owocnikami ,pachną ogórkami,jedną już zerwałam i usmażyłam sobie 4 małe frytki(eksperyment ,na dolegliwości gastryczne),ponieważ ostatnia moja próba z mleczajem biel/chrząską skończyła się dość niemiło:)Czy ktoś to jada?Proszę o pomoc,jak można ten śliczny grzybek wykorzystać?
i

#4994
od kwietnia 2004

2010.07.13 18:50 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
Tu są przepisy.
Zupkę proszę sobie zrobić. Taką kartoflankę z drobno pokrojoną żagwią. Jeśli żagiew łykowata - nie jeść jej w tej zupie. Jeśli miękka - smacznego.
Żagiew daje kartoflance niezrównany smak i aromat.
i

#449
od września 2008

no to mam za soba żagiew łuskowata
próba smażenia na masle z wegeta wypadła dobrze

faktycznie jak jest łykowaty nie ma sie ochoty jesc

ale młody miekki ok
następnym razem spróbuje sobie go urozmaicić
chyba będzie dobty do chińszczyzny
i

#246
od marca 2008

2011.06.19 07:50 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Małgorzata Tęsna (malgi)
Ja swoje młodzieńkie żagwie najpierw lekko obgotowałam, potem przyprawione wegetą podsmażyłam na oliwce i zjadłam jako sosik do ziemniaczków! "NIEBO W GĘBIE" i do tego zapachniało i smakowało trochę jak prawuski :-P
i

#454
od września 2008

tak zapach jest ok

dzis mamna patelni nuchomora czrewonawego
smazony na masle Ghee
z kurkuma dla koloru
ekstra
o pare kurek
i

#463
od września 2008

masło ghee
polecam do smażenia grzybów !!!

DZIS MAM NOWY SŁOIK MASŁA
grzyby wychoda ekstra

Ghee
sklarowane masełko
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « starsze wątki (do 27 października 2011) «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopiuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji