Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Gołąbek czarniawy, muchomor czerwonawy z czosnkiem
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « starsze wątki (do 27 października 2011) «
i

#5084
od kwietnia 2004

2010.09.01 10:57 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
Pisałam już o tym w wielu wątkach.
Grzybka w całości posypać solą i czosnkiem granulowanym. Zostawić, żeby przeszedł tymi smakami. Usmażyć na rumiano na maśle, czy oleju.
Takie są dobre. Pan Kozak tak je lubi.

#177
od lipca 2008

2010.09.01 13:34 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Teresa Filipowiak (tessa)
Zostawić na ile?

#5087
od kwietnia 2004

2010.09.01 19:21 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
Pół godzinki.
i

#3095
od października 2005

Z gołąbkami trochę w tym roku poeksperymentowałem. Pieczony na tłuszczu ( dowolnym ) bez panierki, wydziela sok, który przedostaje się na tłuszcz. Jedna patelnia czy dwie, to nie widać, ale już czwarta patelnia - z tłuszczu robi się sos i nie mozna gołąbka przyrumienić :-(
Zmieniłem system i wszystkie gołabki dawałem do panierki ( jajko + bułka tarta ).
W takiej postaci, rumieniłem nawet piątą patelnię a soczek zostawał w środku grzybka. Zdecydowanie smaczniejsze w panierce :-)))
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « starsze wątki (do 27 października 2011) «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopiuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji