Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Opieńki w ketchupie
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « starsze wątki (do 27 października 2011) «
i

#39
od września 2009

2010.09.30 16:55 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Anna Bizoń (ankabiz)
Mój przepis na opieńki w ketchupie. Można jej jeść na zimno, ale świetne są na ciepło ( podsmażone kawałki kiełbasy zalać sosem z opieńkami,dobrze podgrzać i przekąska gotowa).
Na 1 litr ugotowanych w dobrze osolonej wodzie opieniek – 3 duże cebule,pokrojone w kostkę,zeszklone na 2 łyżkach oleju, 3/4szklanki ketchupu ( 2 słoiczki ketchupu „Pudliszki”), łyżka ostrej musztardy, 2 łyżki octu 10 %,pieprz mielony ,sól ( do smaku). Do zeszklonej cebuli dodać opieńki i resztę produktów. Podgrzać. Spróbować – musi być za słone, za ostre ( potem grzybki to wchłoną).Gorące nakładać do słoików,zakręcić i podstawić „na głowie” do wystudzenia.
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « starsze wątki (do 27 października 2011) «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopiuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji