Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Zimówki z boczkiem i cebulą w sosie śmietanowym
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « starsze wątki (do 27 października 2011) «

#684
od grudnia 2006

Taki oto przepis wmyśliłem na szybko i jest bardzo bobry!
1. Zimówki aksamitnotrzonowe
2. Masło
3. Cebula
4. Boczek
5. Przyprawy (sól i pieprz)
6. Śmietana do zup i sosów

Cebulkę i boczek kroimy w kostkę i smażymy na masełku, potem dodajemy kapelusze zimówek, wszystko rumienimy. Jak się wszystko poddusi to dodajemy śmietankę i doprawiamy pieprzem i solą (ja lubię sporo pieprzu).
Podawać z ziemniakami lub chlebkiem.
Smacznego!
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « starsze wątki (do 27 października 2011) «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopiuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji