Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Soplówka jeżowata w cieście
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « starsze wątki (do 27 października 2011) «
i

#231
od marca 2008

2011.05.09 19:30 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Małgorzata Tęsna (malgi)
W końcu doczekałam się przesyłki od Krzysia CropKeeper'a, a w niej długo oczekiwane soplowki jeżowate! :-)
Mój pomysł na tego pięknego grzybka to:
SOPLÓWKA W CIEŚCIE Z WINEM! ;-)
Najpierw pokroiłam małpie głowy na grubsze plastry (ok. 1 cm), przyprawiłam wegetą, i zamoczone w cieście obsmażyłam na złoty kolor.Całość wykonania przedstawiają fotografie.
Na degustację zaprosiłam dwóch tubylczych grzybofisiów!
Soplówka I
Soplówka I
Soplówka I
Soplówka I
Soplówka I
Soplówka I
Soplówka I
Soplówka I
Soplówka I
Soplówka I
Soplówka I
Soplówka I
Soplówka I
Soplówka I
Soplówka I
Soplówka I
Soplówka I
Soplówka I
Soplówka I
Soplówka I
Muszę przyznać, że mi bardzo smakowało, dlatego dziękuję Krzysiowi za super produkt!
A wino... winem poprawiłam sobie smak potrawy! :-)
Na jutro mam zaplanowaną inną potrawę: SOPLÓWKA W GULASZU!
i

#5417
od kwietnia 2004

2011.05.10 17:22 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
W cieście też zrobiłam, zatem już nie będę jej podawać. W gulaszu też. Podstawową potrawę podam jutro.
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « starsze wątki (do 27 października 2011) «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopiuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji