Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Placek z łuszczakami
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « starsze wątki (do 27 października 2011) «
i

#5509
od kwietnia 2004

2011.10.19 09:53 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
Udało mi się uzbierać wczoraj troszkę łuszczaków zmiennych. Ot, z 40 kapelusików.
Ze smażenia schabowych została mi mąka, jajko i bułka. Wymieszałam, dodałam wody, proszku do pieczenia i soli. Usmażyłam z jednej strony na oleju duży placek. Obróciłam na drugą i nałożyłam na to grubą warstwę uprzednio drobno pokrojonych i usmażonych z cebulką łuszczaków. Tak, żeby już żadnej wody/smaku w nich nie było. Dosmażyłam. Bardzo smaczne śniadanie do pokrojonych pomidorów.

#3492
od października 2005

Gdzie fotki? Apetyczny opis. Kurcze - nie zbieram łuszczaka. Jeszcze ich nie rozpoznaję :-(
i

#5527
od kwietnia 2004

2011.10.27 12:07 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
Ej, zaniedbałam się z tymi fotkami. Rysiu, jak sobie będziesz robił jakieś schabowe to zrób dużo więcej tej panierki i zużyj ją do mojego przepisu. Pyszne jest.
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « starsze wątki (do 27 października 2011) «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopiuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji