Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Rhodocybe gemina
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « Archiwum «
i

#3306
od kwietnia 2004

2006.08.28 13:49 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
Wiedzą Czesi i Słowacy, co dobre.
Usmażyłam sobie kilka tych grzybków tak w całości, na patelni, na lekko rumiano. Pyszne! Dokąd nie spróbowałam rydzów wydawało mi się, że tak powinny smakować. Aromatyczne, twardawe i słodkawe. Pyszne.
Natomiast uduszone w plasterkach straciły na smaku. Jestem sama sobie winna, bo niepotrzebnie dodałam cebuli. Przesłodziłam w ten sposób.
i

#3434
od kwietnia 2004

2006.09.04 14:08 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
Dziś usmażyłam dwie w panierce: jajko plus bułka. Bardzo smaczne. Rhodocybe jest grzybkiem o bardzo esencjonalnym, słodkawym lekko smaku. Jest poza tym grzybem konkretnym, mięsistym. Bardzo dobrze komponuje się z panierką. Oto zdjęcie:
i

#3521
od kwietnia 2004

2006.09.11 17:49 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
Zamarynowałam Rhodocybe. Okazało się, że to jest właśnie ta gąska łąkowa, o którą kiedyś pytałam.
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « Archiwum «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopiuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji