ta strona być może używa plików cookie, korzystając z niej zgadzasz się na użycie plików cookie — więcej informacji
Zupa z suszonych purchawek
Załóż konto | Edycja konta | Wyloguj się | Zaloguj się
Strona główna | Szukaj | Moderatorzy i Admin
Bio-forum.pl » W kuchni » Zupa z suszonych purchawek
2013.06.05 11:45 #214604
Zmień/Popraw · Usuń
Adrian Szymkiewicz (adrian_grzybiarz) na forum od grudnia 2006, wypowiedź #775
Przedwczoraj zrobiłem zupkę z suszonych purchawek. Efekt- pycha.
Purchawki zbierałem w zeszłym sezonie, mało ich było, taki słoiczek suszonych wyszedł, były tam p. chropowate i kilka czasznic workowatych.

Namoczyłem w wodzie, pokroiłem, wrzuciłem do rosołu i wodę w której się moczyły, zapach, smak, podobny do zupy z prawdziwków i podgrzybków, intensywny grzybowy, zupkę doprawiłem, podałem z makaronem. Wszystkim smakowało, a jakie były reakcje na zdanie "to jest zupa z purchawek" ;) Będę zbierał purchawki i suszył, polecam :)
2013.11.19 11:40 #228175
Zmień/Popraw · Usuń
Jolanta Kozak (jolka) na forum od kwietnia 2004, wypowiedź #5758
Ciekawe.
Kiedyś suszyłam i wrzucałam do bograczu. Też niezłe.

Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?
Wypowiedź:
Użytkownik: Jak wysłać wypowiedź:
Wysyłanie wypowiedzi w tym dziale wymaga założenia konta.
Maksymalna dopuszczalna waga obrazka to ok. 150kb a jego szerokość to max. 800 pikseli.
Hasło:
Opcje: Włącz kody HTML w wypowiedzi
Automatycznie aktywuj adresy WWW (URL) w wypowiedzi
Akcja: