Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Zupa z suszonych purchawek
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni «

#775
od grudnia 2006

Przedwczoraj zrobiłem zupkę z suszonych purchawek. Efekt- pycha.
Purchawki zbierałem w zeszłym sezonie, mało ich było, taki słoiczek suszonych wyszedł, były tam p. chropowate i kilka czasznic workowatych.

Namoczyłem w wodzie, pokroiłem, wrzuciłem do rosołu i wodę w której się moczyły, zapach, smak, podobny do zupy z prawdziwków i podgrzybków, intensywny grzybowy, zupkę doprawiłem, podałem z makaronem. Wszystkim smakowało, a jakie były reakcje na zdanie "to jest zupa z purchawek" ;) Będę zbierał purchawki i suszył, polecam :)
i

#5758
od kwietnia 2004

2013.11.19 11:40 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
Ciekawe.
Kiedyś suszyłam i wrzucałam do bograczu. Też niezłe.
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopiuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji