Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
naleśniki z farszem a la pierogi ruskie, z sosem grzybowym (A tak próbowaliście?)
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « Archiwum porad i przepisów «

#0

2004.11.19 23:57 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

lis
Naleśniki z farszem a la pierogi ruskie, z sosem grzybowym.
Przygotować farsz identyczny jak do pierogów ruskich. Usmażyć naleśniki/ ciasto bez cukru/, nałożyć farszu.
Przygotować gęsty sos z grzybów świeżych lub suszonych.
Naleśniki koniecznie odsmażyć. Podawać polane gorącym sosem grzybowym.
Polecam.
Smacznego!!

#713
od 04-2004

2004.11.23 15:05 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
Jadłam ruskie naleśniki. Nawet myślałam kiedyś, że to ja je wymyśliłam, ale okazało się, że takich wymyślaczy było więcej. Bardzo smaczne. Przyznam się jednak, że z sosem grzybowym nie próbowałam.
Muszą być dobre, skoro dobre są kotlety ziemniaczane z gotowanych ziemniaków z sosem grzybowym.

#19
od 09-2004

2004.11.25 21:34 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

M.D (lili)
Czy ktoś zna - racuchy drożdzowe z grzybami polane sosem grzybowym?
Gęstego ciasta naleśnikowego + drożdze (pokruszone) + smażone grzybki z cebulką mieszamy i na patelnię - pycha!

#733
od 04-2004

2004.11.26 09:54 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
To ciasto z drożdżami musi trochę rosnąć, czy od razu smażyć?

#20
od 09-2004

2004.11.26 11:00 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

M.D (lili)
Ja smażę od razu, rośnie na patelni :-)
Można poczekać parę minut, ale nie trzeba, jeżeli mam ochotę, daję sobie czs "na papierosa"

#739
od 04-2004

2004.11.26 16:45 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
No to, Jolusia, w poniedziałek masz robotę.

#22
od 09-2004

2004.11.26 17:10 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

M.D (lili)
Jolu, warto!!!
Oj...ja chyba też będę miała taką robótkę ;-)))
Pozdrawiam

#803
od 05-2003

2004.11.26 17:17 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Anna Kujawa (ania)
:-) narobiłyście mi smaku :-) Czy z suszonymi też może być? Bo mrożonych nie mam :-(

#23
od 09-2004

2004.11.26 17:42 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

M.D (lili)
Z suszonych jak najbardziej! Obgotowane i drobno pokrojone, ale to wiadomo :-)))
Na 18 idę do pracy, życzę miłego wieczoru :-)

#762
od 04-2004

2004.12.01 15:05 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
MD. Pycha!!!

#24
od 09-2004

2004.12.04 14:18 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

M.D (lili)
Muszę się przyznać - czekałam na opinię:-)
Moja rodzinka te racuchy uwielbia.
Jeszcze jedna wersja: ugotowane /dzień wcześniej/
ziemniaki rozgnieść, dodać jedno jajo,mąka i grzybki z cebulką / mogą być suszone/ troszkę startego żółtego sera, wymieszać i smażyć na patelni zgrabne placuszki. Do tego sos grzybowy!
<smacznego>

#826
od 05-2003

2004.12.04 15:20 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Anna Kujawa (ania)
:-) nam też smakowało - wejdą do stałego "repertuaru". Nasmażyłam dużo i zostało mi kilka. Więc nazajutrz kupiłam pół kurczaka z rożna i zrobiłam zapiekankę: warstwa placków, warstwa pokrojonego kurczaczego mięsa, ser żółty itd.. na wierzch rozbełtane 2 jajka wymieszane ze śmietaną. I surówka :-))) Też smakowite :-)

#25
od 09-2004

2004.12.05 10:59 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

M.D (lili)
Wspaniały pomysł :-)))
Robię różne zapiekanki ... - dzięki :-)))
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « Archiwum porad i przepisów «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopiuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji