bio-forum.pl Zaloguj Wyloguj Edycja Szukaj grzyby.pl atlas-roslin.pl
jak długo?
« » bio-forum.pl « W kuchni « Archiwum porad i przepisów « Mrozone grzyby «

#3
od 09-2004

2004.11.20 11:58 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

M.D (lili)
Mam jeszcze jedno pytanko?
Jak długo, mogę przechować grzyby w zamrażarce?
Mąż upiera się, że tylko do miesiąca, proszę o odpowiedz, chodzi o grzyby obgotowane - podgrzybki i maślaki.
~pozdrawiam

#58
od 10-2004

Ja przechowuję o wiele dłużej. Raz nawet zeżarłem zapomniany woreczek po roku. Żyję. Grzyby smakowaly jak trawa ale nie było żadnych sensacji. Były obgotowane, nie wiem jak jest z mrożonymi na surowo bo tego nigdy nie robiłem.

#6
od 09-2004

2004.11.20 22:28 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

M.D (lili)
Dzięki, mnie też się tak wydawało, nie mogłam tylko przekonać mojego męża, że w marcu będą równie smaczne.Uwielbiam smażone maślaczki zalane ciastem naleśnikowym - pycha, no i szybki obiad! Surowych też jeszcze nie mroziłam.

#715
od 04-2004

2004.11.23 15:20 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
Tu gdzieś już był taki wątek.
Olo ma rację. Po więcej niż roku grzyby mogą stracić smak. Tak mi zrobiły zapomniane opieńki.

#15
od 09-2004

2004.11.23 15:39 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

M.D (lili)
Tak długo to one się nie "uchowają" ;-)
Brak smaku im nie grozi,a do sezonu będą musiały wystarczyć mi suszone :-(
Ważne, że mogę je przechować parę miesięcy :)
« » bio-forum.pl « W kuchni « Archiwum porad i przepisów « Mrozone grzyby «
Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopiuj link Kontakt Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji