Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Jajeczniczka mojej żony
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « Archiwum «

#17
od września 2006

2006.10.08 21:18 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

JANEK (urma1)
Pozdrawiam Was miło
kochani no i stało się po zaznajomieniu się z tymi tematami
https://www.bio-forum.pl/messages/33/53909.html
https://www.bio-forum.pl/messages/33/58701.html
i upewnieniu się co to właściwie zbieram poprosiłem żone aby wkońcu mi zrobiła tą upragnioną jajeczniczke

była pyszna
coprawda znalazly się tam podgrzybki troszke borowiczka , maślaczek , owe rydzyki i gąska zielonka
bobba smakowa choć w kolejności to borowik , podgrzybek, maślaczek, rydz i gąska na końcu to nareszcie poznałem smak tych dwóch ostatnich można je jednak nieźle wyczuć w takiej mieszance
Wszystkim jedzącym grzybki życzę smacznego w tym są naprawde walory smakowe

#0

2006.10.09 16:53 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

WeronikaG
To chyba grzybnica nie jajecznica :D Ja (Tzn. moi rodzice) jedli tylko prostą jajecznicę.
Składniki:
2 jajka,
podgrzybki brunatne,
sól,
pieprz,
bułka lub chleb.
Jaja wbić, grzyby ugotować, pokroić. Dziabając łyżką po rozbitych jajkach robimy ją bardziej ściętą. Grzyby na patelnię, doprawić solą, a popieprzyć ile kto chce. Dopiero po wyłożeniu wdrobić bułkę lub chleb. Smakuje wyśnienicie(ja tylko jajko z chlebem i kiełbasą jadłam :)), przynajmniej im to smakuje.
i

#3462
od sierpnia 2002

2006.10.09 18:31 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Piotr Perz (pimpek)
o ludzie!! ale mi ślinka poleciała, aż się zakrztusiłem :-)

Dotychczas preferowałem jajecznicę z kurkami (ale takimi nie większymi od paznokcia) lub opieńkami, ale jak zobaczyłe patelnię Janka zony (na foto) to chyba coś takiego soebie przyrządzić będe za rok musiał.....

#18
od września 2006

2006.10.10 09:59 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

JANEK (urma1)
Witam Was
WeronikaG no fak w tej jjajeczniczce nie widać jeszcze jajek bo to początek jej przygotowania jajeczka poszły potem a zdjęcie zrobiłem przed ich wbiciem na patelnie bo nie bardzo by było potem widac te grzybki mogłem o tym napisać na poczatku ale co tam
Piotr Perz warto sprubować nawet jeśli ma się jakieś zapasy w zamrażarce, już na przyszłość życzę smacznego
ja przyznam że zostały mi tylko dwie takie porcyjki ale z przewagą borowika
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « Archiwum «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopiuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji