Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Pieszcznica kędzierzawa
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « Rzadko zbierane i wynalazki «

#2
od października 2006

2006.10.10 04:30 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

pukel
CZy ktoś to jadł? Jeśli tak to jakie wrażenia.

#3
od października 2006

2006.10.10 05:11 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

pukel
Oczywiście prawidłowa nazwa to Piestrzyca kędzieżawa .Za pomyłke mogę tylko przeprosić.

#126
od września 2004

2006.10.10 10:16 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Grzegorz Zynek (zyniu)
Ja się dołączę do tego pytania....ostatnio co rusz to w moim lasku ten grzybek.....
i

#213
od września 2004

2009.09.15 19:57 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Grzegorz Zynek (zyniu)
No i znowu się pojawiły. Rok temu obgotowałem ich sporo, odlałem wodę, zalałem słoik świeżą marynatą i wsadziłem grzybki. Coś mam opory aby spróbować...ktoś jadł? podejrzewam że w konsystencji coś jak ucho...
Jolu..ty tam jadasz różne wynalazki:)
i

#173
od października 2006

2009.10.24 22:20 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Dorota Szwed (dotisz)
Jest troszkę delikatniejsza od ucha, ucho jest jakby bardziej chrupiące, twardawe, piestrzyca "gumiata". Trzeba tylko bardzo dobrze płukać, bo piachu i "białka" w niej sporo.
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « Rzadko zbierane i wynalazki «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopiuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji