Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Czy ktoś robi coś z rycerzyków czerwonozłotych?
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni «

#5
od października 2013

2013.10.06 20:17 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Monika P (moniiiiiiika)
Czy one się nadają do czegoś oprócz octu i jako dodatek (w niewielkich ilościach) do innych grzybów?

#797
od grudnia 2006

ja jadłem same, i stwierdziłem że nie są zbyt smaczne, nie zbieram ich. Może zrobię jeszcze raz próbę smakową i może się przekonam, albo coś z nich wymyślę :)
i

#3049
od lipca 2004

2013.10.10 22:07 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Bogusław Mazurek (bogdan)
Jestem zdecydowanym i zagorzałym smakoszem opieniek we wszelakich postaciach.
Dla mnie wszystko inne grzyby, łącznie z prawdziwkami są za nimi (pomijam w tej ocenie tylko smardze).
Kiedyś w ramach testów robiłem rycerzyki (tylko ten gatunek) na kilka sposobów (zupa, sos, marynata, farsz, susz) i w każdej możliwej postaci mi osobiście najzwyczajniej nie smakowały!
Proponuję poeksperymentować, bo walory smakowe to rzecz jak najbardziej indywidualna :-)

#3663
od października 2005

Nie są smaczne :-( Zapach stęchlizny. Błędem jest dodawać je do innych. Psują walory smakowe.

#3059
od lipca 2004

2013.10.29 19:58 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Bogusław Mazurek (bogdan)
Nooo! Taka "delikatna", niezbyt przyjemna stęchlizna :-)

#5756
od kwietnia 2004

2013.11.19 11:37 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
Zamarynowałam słoiczek. Niesmaczne. Szkoda zrywać.
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopiuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji