Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
placuszki drożdżowe ziemniaczano-grzybowe
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « Archiwum porad i przepisów «
i

#133
od 10-2004

2004.12.01 09:36 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Elmira Brzozowska (elma)
Jola z Ania narobiły mi smaku na moje danie specjane: "a la ELma Brzozowska". Podzielę się z Wami - może spróbujecie??

Zetrzeć 1/2 kg ziemniaków. Przepuścić przez maszynkę ok 25 dag gotowanych dowolnych grzybów (świeżych lub solonych po uprzednim wymoczeniu). Grzyby wcześniej trzeba odcisnać z wody. Wymieszać. Dodać posiekaną podsmażoną na oleju małą cebulkę, jajko i trochę mąki. Wszystko wymieszać z rozpuszczonymi wczesniej w mleku drożdżami (ze 3 dag), osolić, popieprzyć. (masa nie może być za rzadka - ewentualnie dosypac mąki) Odstawić na 1/2 godz. w cieple miejsce. Jak wyrośnie - smażyć placki i podawać je np z surówką z kwaszonej kapusty.

Mniam - SMACZNEGO!
:O)

#816
od 05-2003

2004.12.01 09:48 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Anna Kujawa (ania)
"Wygląda" pysznie :-) Spróbuję w nowym sezonie... :-))

#761
od 04-2004

2004.12.01 15:02 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
Po kolei:
Placki drożdżowe, wg MD z grzybami zrobiłam. Pan Kozak wsuwał, aż mu się usz trzęsły.Polecam. Ania też dzisiaj robi.
Elma! Czyli mam robotę na piątek. Cała przyjemność po mojej stronie.
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « Archiwum porad i przepisów «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopiuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji