Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
gąsówka mglista (Lepista nubularis)
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « Rzadko zbierane i wynalazki «
Closed Zamknięte — nowe wątki dodawaj na stronie wyżej w hierachii
15.03.2009  15:02
Kacper Kafel
9
i Gąsówka mglista - zbierać czy nie ? [Bogusław Mazurek]
Closed Zamknięte — nowe wątki dodawaj na stronie wyżej w hierachii
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « Rzadko zbierane i wynalazki «

#0

2002.10.22 09:11 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

nightcomer
ostatnio nazbierałem pewną ilość gąsówek mglistych i je zamarynowałem z braku innego pomusłu (trochę się porozpadały), na razie nie próbowałem, wydaje mi się, że muszą trochę w tych słoikach poleżeć, nie wiem.
zastanawiam sie nad wykorzystaniem mleczaja rudego i gołąbka grynszpanowego.
na razie udaje mi się z powodzeniem przyrzadzać gołąbka winnego.

pozdrawiam wszystkich fanów strony.
szczególnie pozdrawiam admina za komentarz do uzdatniania lactariusa rufusa :)))

#0

2002.11.10 09:39 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Nightcomer (Nightcomer)
gąsówki mgliste wyszły mi nawet nieźle;
trochę mydlany smak doskonale połączył się w słoiku z większa koncentracją octu i przypraw.
szkoda, że sam sobie odpowiadam.
generalnie wydaje mi się, że to dobry grzyb do mieszania z innymi...

pozdrawiam koneserów.
i

#4814
od kwietnia 2004

2009.12.29 13:38 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
Ojej! Jak to było dawno!
Ktoś tu kiedyś opisywał przyrządzanie gąsówki mglistej. Pimpek? Wiem, że było dużo ubawu.

Nie przypominam sobie, żebym jadła gąsówkę mglistą.
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « Rzadko zbierane i wynalazki «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopiuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji