Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
galaretek kolczasty
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « Archiwum «

#12
od października 2006

2006.12.06 13:51 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Magda Forenc (magdaf)
Dużo tego w lesie. Czy ktoś to je (jadł)? Jeśli tak, to w jaki sposób go przyrządzić, do czego dodać? W książce napisali, że nadaje się do sałatek. Ale jakich?

#13
od października 2006

2006.12.06 14:04 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Magda Forenc (magdaf)
znalazłam, że nie warto... w zasadzie:
https://www.bio-forum.pl/messages/34/62423.html
Może ktoś robił z nim inne eksperymenty?

#203
od sierpnia 2006

2006.12.06 15:15 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Albert Janota (alberciarz)
Ja nie jadłem, ale kolega jadł na surowo oczywiście z cytrynką :), jako dodatek do sałatki czy coś tam. Podobno smak nie najgorszy, lecz bez żadnych rewelacji :)
i

#8
od grudnia 2006

2006.12.07 05:28 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

nightcomer
ja kiedyś pożarłem całkiem sporo...
po bardzo gokładnym umyciu pokroiłem na cienkie plasterki, dodałem octu winnego, cytryny i pieprzu... no cóż dla mnie pycha ale nikt oprócz mnie się nie odważył. poza tym podobno mam spaczony gust kulinarny.

#14
od października 2006

2006.12.07 08:04 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Magda Forenc (magdaf)
To ja spróbuję i podzielę się wrażeniami.
i

#3698
od kwietnia 2004

2006.12.07 14:42 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
Ja dodałam do masy grzybowej w sosie i czułam niesmak. Potem juz nigdy galaretka nie znalazłam. Spróbowałabym z cytryną.
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « Archiwum «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopiuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji