Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Obiecany łuskwiak giętki.
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « Archiwum «
i

#3715
od kwietnia 2004

2006.12.11 09:36 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
Obecnie nazywa się śluzowaty.
Zebrałam. Wysypałam, żeby wykluczyć pomyłkę z jakąś lejkówką (których się boję). Wysyp brązowy.
Udusiłam cebulkę a na cebulkę wkroiłam łuskwiaki śluzowate. Ze skórką. Umyte. Przykryłam.
Podusiłam, posoliłam, spróbowałam na chlebku. Niespecjalne. Dokroiłam zatem pieczarek (połowa ilości łuskwiaków), dolałam trochę piwa (niezbyt gorzkiego), dosypałam szczyptę cukru, przykryłam i dusiłam jakieś 15 minut. Potem sporo pieprzu czarnego mielonego. I już. Dobre na chlebku. Naprawdę dobre. Następnym razem poczęstuję męża.

(wiadomość edytowana przez jolka 11.grudnia.2006)
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « Archiwum «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopiuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji