Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Fasola z pieczarkami
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « Archiwum «
i

#992
od 04-2004

2005.02.13 10:03 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
Namoczyłam na noc jaśka i teraz gotuję. Potem podduszę na sporej ilości cebuli pieczarki, doprawię, aby było pikantne. Ciemniejsza zasmażka i gotowe danie. Reszta to już fantazja i smaczki kucharza . Robiłam to dawno temu. Smaczne - nie powiem.
Wczoraj robiłam gulasz z karczku, do którego wrzuciłam całe pudełeczko po margarynie zamrożonych, uduszonych wcześniej kurek. Mąż to jadł z kaszą gryczaną na sypko, a ja z ryżem na sypko. Też było dobre.
i

#235
od 10-2004

2005.02.13 11:26 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Elmira Brzozowska (elma)
Jolu...ale zglodniałam....lecę do kuchni!
Ja swoje kurki z ostatniego roku wszystkie włożyłam do octu niestety. Więc nie ściągnę Twojego drugiego przepisu, ale pierwszy spróbuję
:o)
i

#72
od 11-2004

2005.02.14 17:07 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Ewa Kowalewska (kayenn)
Ciekawy przepis na kotleciki z miesem i grzybami
piers z kurczaka, lub indyka pokroic w paseczki ok. 1cm na 3 cm
dodac podsmazona na zloto cebulke
jedna lyzke smietany
1 jajo
3 lyzki maki kartoflanej
starte na tartce surowe pieczarki, lub podgotowane i pokrojone inne grzybki
sol, pieprz, papryka do smaku
Wszystko wymieszac i odstawic do lodowki na minimum 3 godz.
Klasc na rozgrzany olej, niewielkie kotleciki i smazyc na zloty kolor, uwazac przy przewracaniu.
Ja dodaje jeszcze sok z polowy cytryny i wydaje mi sie, ze tak smakuje lepiej.
Polecam, naprawde pyszne.
i

#997
od 04-2004

2005.02.14 17:29 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
Podawaj nam, Ewa, takie fajne przepisy grzybowe tu, w Kuchni. Tylko, proszę - twórz osobny wątek np.:"Kotleciki z grzybami" dla każdej potrawy. Wtedy będzie łatwiej znaleźć.. Te kotleciki zrobię lada dzień, choćby w piątek i powiem, jakie było pyszne.
i

#241
od 10-2004

2005.02.14 17:43 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Elmira Brzozowska (elma)
Jolu jak je zrobisz to wirtualnie przyślesz Elmie...
Hihihi!
:o)
Ja przygotuję kompocik...
i

#73
od 11-2004

2005.02.15 07:31 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Ewa Kowalewska (kayenn)
OPs... sorki Wam i Tobie Jolu dzieki za przypomnienie... ale tak za ciosem poszlam, jak o fasolce z pieczarkami poczytalam ;)
i

#245
od 10-2004

2005.02.15 13:29 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Elmira Brzozowska (elma)
Właśnie zrobiłam kotleciki wg przepisu Ewy. Pycha! Zmodyfikowałam go troszkę wrzucajac dodatkowo trochę posiekanej drobniutko natki pietruszki, ale jej nie widać. A jajek wzięłam dwa. Polałam ketchupem...

Wirtualnie przysłam smaczek dla wszystkich forumowiczów....
:o)

placki

SMACZNEGO!!!
i

#75
od 11-2004

2005.02.16 20:25 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Ewa Kowalewska (kayenn)
Ciesze sie, ze smakowaly. Zapomnialam powiedziec, ze tez czasem dodaje swiezej natki, jak ja mam :)))
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « Archiwum «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopiuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji