Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Placki ziemniaczane z sosem podgrzybkowym-help
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « Archiwum «
i

#1056
od 04-2004

2005.03.09 18:17 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
Jadłam to dziś w restauracji holenderskiej. Niby nic wielkiego, a jednak... Te podgrzybki w tym sosie były tak delikatne, że rozpływały się w ustach, mimo że to były połówki grzybków i ogonków, a sam sos był cudownie zawiesisty, ale nie była to zawiesistość z mąki. Kto wie, jak uzyskać taki efekt? Może ktoś z Was jadł i już zna knif?

#2
od października 2005

Placki ziemniaczane z grzybowym sosem - a to dopiero piękna kombinacja. Zawiesistość sosu uzyskasz dodajac słodkiej śmietany - trzeba jednak dłużej odparowywać grzybki w śmietanie.
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « Archiwum «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopiuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji