Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Żółciak siarkowy po gdańsku :-)
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « Archiwum «
i

#3256
od grudnia 2003

Młode,soczyste żółciaki namoczyć w wodzie przez dwie godziny.
Oczyścić,obrać nie brać owocników łykowatych (starszych)
Odgotować potem pokroić w paski lub kostkę.Wrzucić na patelnię i smażyć z porem (dużo)jakąś wędliną pokrojoną,papryke konserwową.
Wrzucić kostki rosołowe dodać wody aby się rozpuściły,smażyć aż odparuje.
Dodać np.zalewę z papryki i oczywiście przyprawy do smaku-jak kto lubi.
Smacznościowe :-))))

Stanowczo polecamy-teraz są najlepsze żółciaki:-)

#3840
od kwietnia 2004

2007.05.25 09:02 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
O! Skorzystam chętnie, tym bardziej, że mam nadmiar pora.
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « Archiwum «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopiuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji