Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Pieczarki z LIDL-a
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Grzybobranie « starsze wątki (do 01 października 2016) «
i

#5658
od listopada 2005

2015.11.04 14:56 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Marek Ciszewski (grant)
Wyjątkowo okazałe, ale etykieta "Pieczarki blaszkowe" wywołała refleksję, czy są też czasem jakieś pieczarki nieblaszkowe. A może jednak są, o czy nie wiem ( ??? ) Kiedyś sprzedawano "Pieczarki grillowe", ale te też były blaszkowe
Wątek raczej nadaje się do humoru grzybowego...
pieczarki blaszkowe

#1450
od marca 2010

2015.11.04 15:54 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Beata Łyszkowska
Też je widziałam i też się uśmiechnęłam :-)

#13033
od grudnia 2003

Widać Hajduk ma grzyby wykute na blaszkę :-)

#2092
od listopada 2008

2015.11.04 21:10 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

ala mikołaj (wink)
może to te same co w Biedronce pod nazwą Portobello, też takie duże kapelusze, ale chyba ciemniejsze
i

#1130
od lipca 2007

Te akurat są przechodzone. A co do tych z Biedronki czy innych sklepów. Pieczarka uprawna ma odmianę Portabello (nie Portobello jak to u nas przerobiono) o brązowej barwie i znacznie mocniejszym i troszkę innym aromacie. Duże świetnie nadają się na wegańskiego hamburgera po ugrillowaniu lub usmażeniu, a małe wszędzie tam, gdzie używamy pieczarki, tylko smak i aromat będzie mocniejszy.

#3823
od lipca 2004

2015.11.05 10:40 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Bogusław Mazurek (bogdan)
Czepiacie się niuansów ;-)
Gdyby były bezblaszkowe, to bym widział problem.
W tym przypdku przekłamania nie ma :-)

#13037
od grudnia 2003

Niedługo w sklepach pojawi się pieczarek kolczysty:)

#9925
od maja 2009

2015.11.05 13:39 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Mirosław Gryc (mirek63)
Zupełnie nie znacie się na rzeczy:-)
Oczywiście żartowałem... ale teraz to już poważnie!
To jest sposób na sprzedaż starych grzybów, których w zasadzie nikt juz nie chce kupować. Handluje nimi od ponad 20 lat i rzadko mi się zdarza żeby ktos chciał kupić pieczarki o rozwinietych kapeluszach i ciemnych blaszkach. Próbowaliście ugotowac z takiej zupę? Mało atrakcyjnie wygląda, zabarwiona na ciemno przez zarodniki. Inna sprawa, że aromat takich grzybów jest znacznie silniejszy.
Hipermarkety zawsze szukają okazji na tani towar, co nie znaczy, że u nich w sprzedaży te są tanie. W kazdym bądź razie u producenta są o wiele tańsze niż grzyby młode. Ładnie ułozyć, zapakować, no i oczywiście dać odpowiedni tytuł jak w tym przypadku i mozna robić z klienta "wariata":-(
A tak na marginesie: to całkiem nie jestem przekonany czy powyższa metka jest zgodna z naszym prawem. Klient ma prawo wiedzieć co kupił konkretnie, tym bardziej, że towar jest pakowany, a o ile się nie mylę to pieczarki o takiej nazwie nie ma. Dla mnie jako dla handlowca, to wcale nie jest śmieszne a raczej żenujące takie wprowadzanie klienta w błąd. Jesli już producent decyduje sie na umieszczenie pełnej nazwy grzyba to powinien robić to zgodnie z przyjęta nazwą a nie wymyślać własną:-( Ewentualnie nazwa łacińska a jak nie ma polskiej gatunkowej, to wystarczyłaby polska rodzajowa... bo ta zgodnie z obowiązującym prawem być musi.
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Grzybobranie « starsze wątki (do 01 października 2016) «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopiuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji