Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Geastrum ------?
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2020 « starsze wątki (do 21 stycznia 2020) «

#3349
od października 2009

2020.01.10 15:21 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Romuald Tomaszewski (roto)
Dziś,Święte Miejsce,10m od kościoła,pojedynczy owocnik,perystom niewykształcony,w stanie namokniętym szyjki brak,na G.fimbriatum nie wygląda,rufescens?
1
2
3

#3350
od października 2009

2020.01.10 17:58 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Romuald Tomaszewski (roto)
Przy wysychaniu ramiona zawinęły się ku górze obejmując główkę
i

#5950
od lipca 2005

2020.01.10 19:35 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Grazyna Domian
Myślę, że przy tym owocniku, tak "na oko" to nie da się oznaczyć. Zajrzyj w duszyczkę:-)

#3351
od października 2009

2020.01.10 20:50 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Romuald Tomaszewski (roto)
Zajrzałem już wcześniej,ale nie chciał ze mną gadać,no to zajrzałem drugi raz.
Pierwszy raz mam pod mikroskopem gwiazdosza,nic specjalnego :-)
1
2
3
4
Ja się nie znam,ale biorąc pod uwagę higroskopijne ramiona,to pewnie coś w okolicach G.floriforme(może coś jeszcze bardziej ciekawego)

#3352
od października 2009

2020.01.11 08:47 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Romuald Tomaszewski (roto)
Owocnik po wyschnięciu.1

#3353
od października 2009

2020.01.11 09:55 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Romuald Tomaszewski (roto)
Po konsultacji z Anią pozostanie nieoznaczony,za mocno zmarnowany.
Ania wykluczyła jednak G.floriforme i podobne

#10634
od maja 2003

2020.01.11 10:05 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Anna Kujawa (ania)
Tak, tak, najbliżej mu według mnie do rufescens.
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2020 « starsze wątki (do 21 stycznia 2020) «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopiuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji