Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Kozia broda?
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2007 « Archiwum 2007 październik «

#1
od października 2007

2007.10.04 10:44 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

SCMIRO
Proszę drogich forumowiczów o identyfikację grzyba. Ma przyjemny ostry zapach, a jak wygląda, zobaczcie na zdjęciach. Czy jest jadalny, jezeli tak, to jak go przyrządzić?

#3
od października 2007

2007.10.04 10:48 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

SCMIRO
sorki, widze ze nie ma obrazka, sprobuje jeszcze raz
i

#4156
od kwietnia 2004

2007.10.04 11:16 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
Szmaciak gałęzisty pewnie, albo coś koło tego. Jadalny. POD OCHRONĄ!!!
Do zgłoszenia w naszym kąciku donosów
i

#4157
od kwietnia 2004

2007.10.04 11:18 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)

#2824
od listopada 2005

2007.10.04 11:20 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Marek Ciszewski (grant)
Odnieś ją tam, gdzie znalazłeś. Sparassis crispa chroniony grzyb na czerwonej liście. Gatunek bardzo rzadki (R). Kozia broda to nazwa ludowa.

#2825
od listopada 2005

2007.10.04 11:28 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Marek Ciszewski (grant)
Dodam, że obecnie polska nazwa, to siedzuń sosnowy

#1
od sierpnia 2008

2008.08.03 20:04 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

piotr (lakierwrc)
tak ten grzyb jest jadalny ale ma jedna wade trzeba go dokładnie umyc poniewaz ma on duzo piasku a najlepiej smazy sie go na masełku a pod koniec dodac odrobine śmietany kremowej

#3666
od listopada 2005

2008.08.04 11:50 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Marek Ciszewski (grant)
Piotr!!!...zapomniałeś dopisać jeszcze jednego: TEN GRZYB JEST POD OCHRONĄ i zbierać go nie wolno!!!
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2007 « Archiwum 2007 październik «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji