Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Płachetka kołpakowata - lasy janowskie
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2013 « starsze wątki (do 17 października 2013) «

#18
od października 2007

2013.10.13 15:56 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Łukasz Wrona (kawrona)




Chciałbym skosztować - proszę o potwierdzenie :)
Ewentualnie czy można smażyć?



(wypowiedź edytowana przez kawrona 13.października.2013)

(wypowiedź edytowana przez kawrona 13.października.2013)

#4582
od października 2007

2013.10.13 16:41 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jacek Nowicki (gonzo)
Płachetka.
i

#1249
od kwietnia 2007

2013.10.14 16:59 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Robert Puchalski (robert)
Bardzo dobry grzyb jadalny nadający się na wszelkiego rodzaju przetwory-smażyć,gotować,marynować :)
Do marynowania najlepsze młode zwinięte jeszcze owocniki.
Te na zdjęciach zaliczyłbym już do "starych"(ale dalej pełnowartościowych)
U mnie jak jest wysyp, to rosną całymi "stadami - od "maluchów" do "staruchów" :)

#5290
od maja 2009

2013.10.14 18:03 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Mirosław Gryc (mirek63)
Wszystko zgadza się, grzybek bardzo smaczny, ale w tym roku ich zbiór był bardzo wkurzający, co dziesiąty do koszyka:-(
No chyba, że ktoś nie gardzi tanim białkiem:-)

#746
od listopada 2008

2013.10.14 18:13 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

ala mikołaj (wink)
fajnie masz Mirek, bo u mnie w tym roku ich w ogóle nie było, susza...
a nie pogardziłabym choć jednym, nawet z białkiem, ale nadającym się do fotografowania :)
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2013 « starsze wątki (do 17 października 2013) «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji