Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Co zamarynowałem ? (żółto-zielonkawe w marynacie)
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « Archiwum «

#8

Witam

po wczorajszym małym grzybkobraniu
nazbierałem trochę maslaków kurek ,i ze 2 szt. podgrzybków zajaczków(http://www.grzyby.pl/gatunki/Xerocomus_subtomentosus.htm) , po zamarynowaniu
zauwazylem ze w słoiku 2 grzybkom kapelusz zmienił barwe na żółto-zielonkawą (całkiem ładną) - czy to normalne
że zajączki tak sie bawią w marynacie , czy moze coś innego tam mam ?

#192

Pewnie obgotowywałeś zajączki razem z kurkami.

TAK - to normalne. Robią się takie, że wiele osób nazywa zajączki ZIELONAKI (chyba z tego powodu). Tak samo, jeśli weźmiesz podgrzybka brunatnego (młodego) i obgotujesz razem z kurkami lub maślakami to też się taki robi.
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « Archiwum «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopiuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji