bio-forum.pl

sposoby na pierścieniaki

bez logowania - można przeglądać
kuchnia

dawny uczestnik obecnie bez konta na forum

1. sposoby na pierścieniaki
22.maj.05 18:27
Marek Gawrysiak ("manuscript")
foto 1

Witajcie. Nakosiłem sporo pierścieniaków - nie przejemy ich w domu, a sąsiedzi boją się wszystkiego, co nie jest podgrzybkiem. Na razie chcę część grzybów udusić, a resztę tradycyjnie zamarynować, chyba że macie lepsze pomysły :).

Czekam niecierpliwie na sugestie. Pozdrawiam

od kwi.2004

2. sposoby na pierścieniaki

Pierścieniaków uprawnych nigdy nie jadłam. Spróbuj może obgotować, osączyć, opanierować, jak schabowe i smażyć. Sądzę, że pizza z takimi grzybkami będzie całkiem, całkiem.[bf#8149] Tu gdzieś w kuchni jest przepis na placuszki z grzybami. Zupka na pewno będzie dobra. Ususz.

[bf#7709]

[bf#6528] [bf#6166]

3. sposoby na pierścieniaki
22.maj.05 21:13

Kurcze... teraz żałuję, że nie poszedłem za ciosem i nie kupiłem tej suszarki z Niewiadowa: ( 5 sit akurat by się zdało :)

Bardzo dziękuję za łącza :) Pozdrawiam.

od kwi.2004

4. sposoby na pierścieniaki

Jeżeli masz piękną pogodę - susz na powietrzu, a gdy bedą ładnie podsuszone - 2, 3 dni, na termoobieg na 50 st. C i po ptokach. :).

Te przepisy są na grzyby również, albo przede wszystkim świeże.

Nie martw się - zaproś nas wszystkich do siebie, to Ci je zeżremy, że się tak niekulturalnie wyrażę.

od paź.2004

5. sposoby na pierścieniaki

A ja ciągle nagabuję człowieka, który mi obiecał przywieźć z Niewiadowa dwie suszarki z pięcioma sitami (jedna dla Marka S.) i ten ciągle twierdzi, że ma inną trasę (jeździ z jakimś sprzętem), i że do Lublina to już na pewno będzie jechał za dwa tygodnie. Mam już niesmak. Tak to jest gdy się chce załatwić coś przez znajomych znajomego...

6. sposoby na pierścieniaki
23.maj.05 10:08

Ok, te w śmietanie nie były rewelacyjne, ale "schaboszczak" jest lepszy od kani :) Palce lizać :) Dzisiaj poprawiny :)

Niestety, resztę upychamy do słoiczków. Nie mam jeszcze dobrej suszarki, a poluję na 5-sitową niewiadowską. Chce jeszcze suszyć w niej owoce i nie chciałbym użyuwać tych samych sit co do grzybów...

Pozdrawiam

od lip.2004

7. sposoby na pierścieniaki

Elmo i Marku :)

jak już pisałem możecie sami zadzwonić do nich i zamówić - wysyłają także prywatnym odbiorcom pocztą, mają 2 wersje tych suszarek (przeźroczyste sita i nie) oraz mozna dokupić same sita.

FABRYKA ARTYKUŁÓW DOMOWYCH

FAD NIEWIADÓW SP. Z O. O.

97-225 UJAZD

TEL. (48)- (44) 719-20-00

FAX (48)- (44) 719-23-98, 719 33 14

fad@agdniewiadow.com.pl[mailto:fad@agdniewiadow.com.pl]

agdniewiadow.com.pl

pozdrawiam

8. sposoby na pierścieniaki
23.maj.05 11:31

Łokej, dzwoniłem, zamówienia przyjmowane są bezproblemowo mailem na adres marketing@agdniewiadow.com.pl[mailto:marketing@agdniewiadow.com.pl] albo telefonicznie 0-44-719-20-10. W tej samej cenie są 3 lub 4 sita, za piate trzeba dopłacić. Przesyłają za zaliczeniem pocztowym.

Pozdrawiam

od paź.2004

9. sposoby na pierścieniaki

Dzięki Marku za namiar. Zastanawiam się... skoro to jest takie proste to dlaczego PAN, z którym rozmawiałam już z 10 razy przez komórkę, a który jest pracownikiem Niewiadowa tak mnie zwodzi. Jakoś nie wierzę, że nie wie o takiej możliwości. Powiedział by po prostu "zamów sobie kobito przez telefon albo przez internet" i byłoby z głowy. A tak i ja się głupio czuję przed Markiem Snowarskim, ponieważ jedna suszarka miała być dla niego.

Już na samym początku (jesienią ubiegłego roku) wysyłałam Maile do Niewiadowa w sprawie zakupu suszarki ale nie dostałam żadnej odpowiedzi. Uznałam więc, że firma nie prowadzi sprzedaży wysyłkowej. Spróbuję teraz zobaczymy.

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji