bio-forum.pl

Kaszuby-późna wiosna-zaczynamy!

bez logowania - można przeglądać

od gru.2003

1. Kaszuby-późna wiosna-zaczynamy!

Tradycyjnie co roku otwieramy sezon tzw. koszykowców. Zawsze w Boże Ciało-niezależnie od tego czy było 22 maja czy 22 czerwca grzybki koszykowce dopisywały. I tak było w tym roku:-) Pogoda piękna-co pozwoliło podziwiać i zapisać na matrycy uroki Kaszub.

Pierwszy rurkowiec zaliczony i uwieczniony:-)

Potem już poszło jak z płatka-drugi, trzeci....

Nawet obok kozaków był zając, który zapewne obżarł kozaczka:- (

Co oprócz koźlarzy? Ano niezliczone ilości polówki wczesnej i łysostopka pospolitego.

Dość zjadliwe gołąbki grynszpanowe i niejadalne gołąbki brzozowe

Nawet pojawiły się pierwsze kurki

i maślaki-narazie tylko żółte

Jeśli mowa o kolorze żółtym to wspomnę o tym, iż od maja chodzi za mną żółciak siarkowy ale odziwo jest ich w tym roku jak na lekarstwo a nawet jak sobie upatrzyłem jakieś to i tak jakieś debile nie dały im rosnąć...

Dziś udało się:-)

Na wierzbie, piękne młodziutkie-aż soczek tryskał przy krojeniu-żółciaczki. Ale będzie wyżerka...

Przed wyjazdem śmiałem się, że kosz przyda się na prowiant:-)))

a tu masz...

Oby tak dalej...

od paź.2007

2. Kaszuby-późna wiosna-zaczynamy!
12.cze.09 18:03
Jan Smyczek "emeryt57"

Piękne grzybki i jeszcze lepsze zdjęcia. Ostatnio, wyjątkowo nie mam czasu na wycieczkę do lasu. Dopiero w najbliższy poniedziałek zwiedzę pobliskie lasy i biorę pierwszy raz mojego Finepixa s100fs. Może pokażą się jakieś kozaczki bo zrobiło się dość mokro.

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji