odpowiadając na Twoje pytanie z tematu posta: TAK, cebula to dobry "składnik" do grzybów. Jest niezastąpiona do marynaty (ale koniecznie należy ją najpierw sparzyć, gdyż inaczej skiśnie). Generalnie sos bez cebuli, grzyby duszone z cebulą, jajecznica z cebulą i grzybami czy pierogi z gzybami, kapustą i własnie cebulą - więc to bez cebuli jest nie do wyobrażenia! Cebula wyjątkowo komponuje się z grzybami.
Jola wie co mówi. Tylko jak ona to robi? Wszyscy wiemy, że zjada grzyby najczęściej na miejscu w lesie na surowo :) A..... może nosi ze soba w plecaku cebulę?! To by wszystko wyjaśniało: D
Mój Ojciec próbował kiedyś, ile cebuli dodanej do duszonych grzybów to ZA DUŻO cebuli. Doszedł do proporcji 1: 1 i dalej były to dobre GRZYBY duszone. Przy okazji zrobił genialny wynalazek: dajemy cebulę do duszenia jak zwykle razem z grzybami, a na 5 min przed końcem duszenia dodajemy startą na tarce jedną cebulę.
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)
⇒ szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji