bio-forum.pl

twardzioszek przydrożny - Marasmius oreades?

bez logowania - można przeglądać

od maj.2009

1. twardzioszek przydrożny - Marasmius oreades?

Kiedy moja Babcia gotowała z niego zupkę. O ile dobrze przypominam to nawet chyba była znośna. Sam go osobiście nie zbierałem więc chyba nie zaszkodzi zapytać:-)

od gru.2005

2. twardzioszek przydrożny - Marasmius oreades?

tak - pierogi sa z nich pyszne

od lip.2008

3. twardzioszek przydrożny - Marasmius oreades?

Trochę oleju do masełka, na tym zeszklić cebulkę, dodać opłukane grzybki bez gotowania, kilka minut i gotowe. Można dodać jajka i zrobić z tego pyszną jajecznicę, można położyć na kanapkę, można położyć na bułkę, na to plasterek sera i zapiec. W każdej postaci dobry. U mnie w tym roku jest go dużo i bardzo mnie to cieszy.

od maj.2009

4. twardzioszek przydrożny - Marasmius oreades?

A jak wolisz?

Z mięskiem czy bez, bo u mnie z powodu wysokiej temperatury "wkładek mięsnych" od cholery:-))

Nawet majówka w tym roku już prawie cała zaczerwiona:- (

Dzięki za potwierdzenie:-)

od kwi.2004

5. twardzioszek przydrożny - Marasmius oreades?

Tak, to twardzioszek przydrożny. Jest bardzo smaczny. Można z niego robić chyba wszystko. Tylko pewnie w marynacie jest do niczego. Bo nie ma co ugryźć.:-)

od maj.2009

6. twardzioszek przydrożny - Marasmius oreades?

Trzech na jednego:-)))

Nie mam wyjścia, będę musiał w tym roku spróbować sam coś z niego upitrasić:-)

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji