Zauważyłem, że te dwa gatunki są ciężko rozpoznawalne.
Uważam jednak podobnie jak Jola.
Chrząstka z reguły ma również charakterystycznie podwinięty kapelusz a na nim sporo ziemi bo wyrasta znacznie głębiej, chociaż ten też do czyścioszków nie należy.
A powierzchnia trzonu i kapelusza była gładka, czy taka pilśniowata? Niemniej jednak sądzę, że to jest mleczaj biel, ale żeby jakiegoś mleczaja suszyć, to nie słyszałem. Ususzonego, roztartego, jako przyprawę to można stosować maślaczka pieprzowego (Chalciporus piperatius).
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)
⇒ szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji