bio-forum.pl

Smażenie - CZERWONY kolor !

bez logowania - można przeglądać

dawny uczestnik obecnie bez konta na forum

1. Smażenie - CZERWONY kolor !
21.wrz.06 20:15
Adam P ("sap30")

Witam wszystkich.

Niedawno smażyłem grzybki na jajecznicę, że się tak wyrażę z "resztek" grzybków które zostały po marynowaniu tych "ładnych"; były to różne rodzaje maślaków, sitarze. Po wrzuceniu na patelnię wszystkich pokrojonych grzybów zauważyłem że niektóre pod wpływem temperatury stały się czerwone (krwistoczerwone). Nie wiem który grzyb wykazuje takie właściwości i dlatego proszę o odpowiedź jeśli ktoś wie, co to był za grzyb.

Zakładam, że wszystkie były jadalne, bo do dzisiaj żyję.

Pozdrawiam wszystkich:

sap30

od kwi.2004
#0

2. Smażenie - CZERWONY kolor !

Sitarze mają na patelni tendencje do czerwieniena

dawny uczestnik obecnie bez konta na forum

3. Smażenie - CZERWONY kolor !
24.wrz.06 15:23
Adam P ("sap30")

Dziękuję za odpowiedź (w międzyczasie znalazłem już tą informację, że czerwienieją podczas gotowania i w słoiku po zamarynowaniu).

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji