bio-forum.pl

trawa

bez logowania - można przeglądać

od sie.2013

1. trawa

Czy da się coś z tego wyciągnąć?. Choćby rodzaj to już mi dużo da bo nie umiem z tym ruszyć: (.

od sty.2008

2. trawa
25.maj.14 17:40
Staszek K. "stku"

Niestety nieostre te zdjęcia. Jakieś ości tam były? Troch jak Trisetum flavescens.

od sie.2013

3. trawa

Przepraszam a gdzie te ości mogę znaleźć?

od sty.2008

4. trawa
25.maj.14 18:13
Staszek K. "stku"
2\-Trisetum\-Flavescens\-L\-Beauv\-Yellow\-False\-Oat\-524

Na kwiatach

od sie.2013

5. trawa

Tutaj zbliżenie tych kłosków. Czy teraz można powiedzieć że to Konietlica łąkowa?

od lis.2008

Tak - kolankowato zgięte ości. Napisz w jakich warunkach i gdzie to rosło. Nie jest to zbyt częste i np. u mnie nie ma. Powinno być w kępach.

od sie.2013

7. trawa

Nazwałbym to raczej niedużymi kępami. Jak na razie spotkałem to w moim mieście Imielinie na łące ze znacznym udziałem ostrożenia łąkowego na ulicy Kordeckiego w pobliżu rowu melioracyjnego, których jest tam sporo, stąd też jest tam sama interesująca flora. Myślałem że to raczej jakaś pospolita trawa, a tu prosze Imielin stanie się slynny.

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji