bio-forum.pl

podłużne jajowate liście,drzewo z parku

bez logowania - można przeglądać

dawny uczestnik obecnie bez konta na forum

1. podłużne jajowate liście,drzewo z parku
1.lis.14 10:31
Magda Nowicka ("elfica")
jajowate

Poproszę Was jeszcze o kilka liści, których nie znalazłam w innych wątkach/nie jestem pewna.

od mar.2007

2. podłużne jajowate liście,drzewo z parku

3 liście po lewej to prawdopodobnie czereśnia może ptasia, ten mały liść to prawdopodobnie śliwa (lub jakiś mikro liść czereśni) a ostatni wygląda mi na coś zupełnie innego bliżej nieokreślonego, mam przeczucie że jest to liść składowy większego liścia (o czym świadczy brak wyraźnego ogonka i ten mały zawijasek na końcu - może orzech włoski? W każdym bądź razie nie jest to na pewno to samo co po lewej.)

od cze.2010

3. podłużne jajowate liście,drzewo z parku
1.lis.14 16:08
Piotr Grzegorzek

W istocie, jak się dobrze wpatrzeć to albo pojedynczy listek z liścia złożonego orzecha włoskiego, albo liść magnolii, na przykład japońskiej. Ten zawijasek może być wynikiem nieuważnego zerwania go z gałązki.

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji