bio-forum.pl

Bawełna indyjska

bez logowania - można przeglądać

od lut.2008

1. Bawełna indyjska

Czy ktos ma doświadczenie z uprawą bawełny indyjskiej? Z góry dziękuje za odpowiedź.

od lis.2005

2. Bawełna indyjska
19.kwi.07 14:41
Marek Ciszewski "grant"

Poszperaj jeszcze w Google

od lut.2008

3. Bawełna indyjska

Dziękuję za pomoc.

od lis.2005

4. Bawełna indyjska
20.kwi.07 14:11
Marek Ciszewski "grant"

Wyszperałem jeszcze trochę, może ci sie przyda:

swiatkwiatow.pl

Jeśli masz możliwość tłumaczania z obcych języków, to poniżej masz doskonałą literaturę uzupełniajacą:

gardenbreizh.org

giftpflanzen.com

od lis.2007

5. Bawełna indyjska

moja bawełna pięknie rosła w ogrodzie, aż do jesieni. Następnie zrzuciła liście. Teraz stoi w mieszkaniu. Zdobią ją "torebki z watą". Ale czy odrosną liście? JAK pielęgnować mą roślinkę zimą? Wysiałam wiosną, ma ok. 60cm.

od lip.2006

6. Bawełna indyjska
20.lis.07 19:38
Ola M "hola"

Oglądałam strony, które polecił Marek i po prostu zachwyciła mnie ta roślina. Jutro wybieram się na poszukiwania.

Małgorzato! Mogłabyś zamieścić zdjęcia swojej bawełny.

Pozdrawiam

od lis.2006

7. Bawełna indyjska

Bardzo ciekawa roślina, postaram się nią wzbogacić moją kolekcję we wiosnę :)

Pozdrawiam!!

od sie.2008

8. Bawełna indyjska

POMOCY CO Z MOJĄ BAWĘŁNĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!

jakieś kropki, schną młode listki, brązowieją łodyszki a dopiero ma 15 cm

zdjęcia prześle później

od wrz.2007

9. Bawełna indyjska

Witaj. daj zdjęcia będzie można lepiej ocenić sprawe, ale czy przypadkiem jej nie przelałeś?

od sie.2008

10. Bawełna indyjska
bawełna
bawełna 2

oto zdjęcia

od wrz.2007

11. Bawełna indyjska

MOżE BYć PRZELANIE MAłA WILGOTNOść POWIETRZA CZY JAKAś CHOROBA GRZYBICZNA. DAJ WIECEJ WSKAZóWEK. GDZIE JE TRZYMASZ JAK PODLEWASZ JAKA ZIEMIA?

od sie.2008

12. Bawełna indyjska

Latają wokół jej jakie muszki które składają jaja a z tych jaj są larwy które zjadają chyba korzonki. bo miałem papaje ale mi te larwy zjadły nasiona dałem temat "larwy, przędziorki" i cos tam i nie wiem jak z tym walczyć proszę jak cos wiesz to napisz z góry dziękuje.

Na pewno nie przelałem podlewam co 2 dni, a powietrze możliwe może jest trochę nie wilgotne czy może to być przez powietrze.

od wrz.2007

13. Bawełna indyjska

trochę często podlewasz jak na tą pore roku. ja robie to raz w tygodniu dość obficie ale nie żeby było bagno. żeby powietrze nie było za suche włóż między rośliny podstawki z wodą powinno pomóc, ale przedewszystkim zobacz jak wyglądają korzenie i czy nie zostały zaatakowane przez te larwy!

od sie.2008

14. Bawełna indyjska

JA PODLEWAM LECITKO A KORZENIA TO LUKNE DZIĘKI (^_^)

od sie.2008

15. Bawełna indyjska
fdgrgesd

Pochwale sie moją młodą bawełną

od kwi.2008

16. Bawełna indyjska

Ile potrzeba mieć nasion żeby uzyskać jedną sadzonkę, bo chcę kupić nasiona i nie wiem ile powinnam wziąć.

od sie.2008

17. Bawełna indyjska

kup 3 a będziesz miała 3 sadzonki ja miałem 3 nasiona i jak widać wszystkie wyrosły

od kwi.2008

18. Bawełna indyjska

Dziękuję, Zakupiłam 4 sztuki teraz czekam na przesyłkę.

od sie.2008

19. Bawełna indyjska
bawelna
bawelna2

Witam,

Musze sie pochwalić moja bawełną która będzie/kwitnie

oto zdjęcia

od lis.2005

20. Bawełna indyjska
10.paź.08 20:15
Marek Ciszewski "grant"

Dawno nikt nie odwiedzał tej stronki. Nareszcie odżyła... Gratulacje!!!...

od sie.2008

21. Bawełna indyjska

:}

od kwi.2008

22. Bawełna indyjska

Ostatecznie dostałam 12 nasion i większość mi wyrosła na razie roślinki nie wyglądają zbyt efektownie.

Marek po jakim czasie zakwitły Twoje rośliny pierwszy raz?

od lis.2005

23. Bawełna indyjska
15.paź.08 14:13
Marek Ciszewski "grant"

Asiulka - pytanie chyba zadałaś Maćkowi??? - ja osobiście nie miałem w domu bawełny indyjskiej, choć w praktyce miałem z nią do czynienia - stąd cośkolwiek wiem na jej temat. Maciek, tak sądzę, będzie tu lepszym ekspertem...

od kwi.2008

24. Bawełna indyjska

A faktycznie pytanie było do niego, umieścił fotki z kwitnącą rośliną więc pewnie się orientuje.

od sie.2008

25. Bawełna indyjska

Moja bawełna zakwitła po 7-8 miesiącach od wysiewu.

A co do młodych roślinek będą wyglądać efektownie po umsknięciu czubka, gdy maja 5-7 liści i spryskuj je wodą, OSTRZEŻENIE nie stawiaj ich koło grzejnika i uważaj na szkodniki np. przędziorki, jakiejś grzyby.

Takie porady dla ciebie.

od kwi.2008

26. Bawełna indyjska

Oj moja bawełna wygląda marnie, całe lato spędziła na balkonie z innymi kwiatami i raczej nie posłużyło jej to, teraz mam nadzieję że po umieszczeniu w mieszkaniu trochę ją wyprowadzę.

Dobrze że piszesz o grzejniku bo już ją zdążyłam umieścić na parapecie. Czubka niestety nie oberwałam na czas wiec chyba pozostanie mi zrobienie wersji wysokopiennej.

od mar.2009

27. Bawełna indyjska
O to i Ona
A To Kwiat

A o to moja Bawelna ktora zakwitla. Moze ktos mi powiedziec dlaczego jeszcze dzien wczesniej miala zółty kwiat rozwiniety a teraz czerwony i zamknał sie

od kwi.2008

28. Bawełna indyjska

Damian w jakim wieku jest ta bawełna?

od wrz.2007

29. Bawełna indyjska

Witam. Damian to normalne u bawelny krotko kwitnie. Kwiat sie zwinoł i teraz bedzie sie tworzył woreczek z bawełna i nasionami, a gdy dojrzeje to peknie co rownie pieknie wyglada jak kwitnienie bawelny. Pozdrawiam

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji